Zlaté kuřátko na medu
Suroviny (na čtyři porce)
-
Lžíčku soli
-
Polévková lžíce grilovací směsi " Zlaté kuře"
-
máslo
-
lžíce medu
-
citrónovou šťávu
Postup přípravy
-
Kuře řádně omyjeme a rozřízneme na 2 půlky. Do hrnce dáme vařit vodu, ve které rozpustíme 1 lžičku soli a jednu polévkovou lžíci směsi koření "Zlaté kuře". Když voda přejde do bodu varu, ponoříme do ní kuřecí půlky a kuře vaříme asi 20 - 25 minut do poloměkka.
-
Mezitím v malém kastrůlku připravíme směs na potírání. Nejprve rozehřejeme máslo, poté přidáme lžíci medu a šťávu z 1/2 citrónu. Vše smícháme a za stálého míchání mírně zahřejeme, aby se všechny ingredience spojily.
-
Několik minut dopředu předehřejeme troubu na 200°C. Kuře, které vyndáme z vařící vody a ihned potřeme připravenou marinádou a dáme dopéci. Za častého potírání medovou směsí dopečeme kuře až je jeho kůžička zlatohnědá. Jako příloha je vhodná rýže nebo brambory.

Všechny komentáře